Sejlads På Gudenåen / Regler For Sejlads I Kano &Amp; Kajak På Gudenåen - Læs Mere Her

ledhåndtag-1-2

Sejlads mod strømmen er forbudt. Overtrædelse af ovenstående sejladsregler straffes med bøde. Særlige regler for sejlads med start fra Klostermølle til Randers Sejlads på denne del af åen er tilladt hele året.

Tilladelse til sejlads på gudenåen

Her kan du læse om sejlads på Gudenåen fra Tørring til Klostermølle. Du kan sejle på Gudenåen fra Tørring til Randers. På strækningen fra Tørring til Klostermølle ved Mossø er det kun tilladt at sejle i perioden 16. juni til 31. december i tidsrummet fra kl. 8. 00 - 18. 00. For at koordinere sejladsen på tværs af kommunegrænserne er Gudenåkommitéen oprettet. Her kan du læse mere om Gudenåkomiteen. Leje af kanoer Du kan leje kanoer hos godkendte udlejere. Godkendte udlejningskanoer har særlige registreringsnumre. Der er et begrænset antal kanoer, der må sejle på strækningen Tørring - Klostermølle hver dag. I forbindelse med leje af kano ved en godkendt udlejer får du et adgangstegn. Her kan du læse mere om reglerne for sejlads på Gudenåen Egen kano Hvis du ønsker at benytte din egen kano skal du købe et gæstemærke. Gæstemærket kan købes på sejlads på Gudenåens hjemmeside Hjemmehørende fartøj Denne kategori omfatter særlig registrering af fartøjer på den sejladsbegrænsede strækning mellem Tørring og Klostermølle.

Gudenå også kaldet Gudenåen er med sine ca. 158 km Danmarks længste vandløb. Åen og dens tilløb afvander tilsammen et areal på ca. 2. 643 km² Gudenåen har sit udspring i Tinnet Krat nordvest for Tørring og har sit udløb i Randers Fjord. Den er sejlbar for kanofart fra Tørring og afvander et areal på størrelse med Fyn. Gudenåen løber gennem byerne Ry, Silkeborg, Bjerringbro, Langå og Randers og gennem kommunerne Vejle, Hedensted, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers og Nordjurs. Kommunerne har et samarbejde om beskyttelse og benyttelse af Gudenåen, som hedder Gudenåkomiteen. "Viden om Gudenåen" ny hjemmeside Navnet på Gudenåens nye hjemmeside dækker meget præcist hvad den rummer, nemlig viden om Gudenåen. Det er med andre ord ikke en turisthjemmeside – men en hjemmeside hvor man kan finde opdateret og let tilgængelig viden om GudenåSystemet. Det gælder uanset om man er journalist, skoleklasse, politiker, eller bare almindelig interesseret i hvad Gudenåen er for en størrelse og hvorfor den opfører sig som den gør mht. vandstand og vandføring.

Sejlads på gudenåen kort

brugerrådet for sejlads på gudenåen

Gå til indholdet Generelt om sejlads for hele Gudenåen Information om sejladsregler findes på Gudenåkommunernes hjemmeside Det er tilladt at være 3 personer i én kano - eller 2 personer samt 2 børn på max. 35 kilo per barn. Stå aldrig op i kanoen. Brug altid redningsvest. Hold altid til højre for modgående trafik. Hold god afstand til rutebådene, som sejler mellem Ry og Silkeborg. Hold afstand til fiskeredskaber. Pas på søerne i dårligt vejr - vent eller sejl tæt ved bredden i søens læside. Tilladt at tænde bål på godkendte bålpladser, samt på raste- og overnatningspladser. Ved fortøjning af kanoer i Ry/Silkeborg området skal I være opmærksomme på rutebådenes fortøjningspladser. Giv andre de samme oplevelser og glæder som I selv har haft. Fjern alle spor efter jer selv! Det er altid en god ide at medbringe gennemsigtige affaldssække til jeres affald. Værn om naturen. Brug jeres sunde fornuft og følg de uskrevne regler. Der er fokus på støjende adfærd og alkoholindtagelse langs Gudenåen og særligt på de pladser, hvor der kan holdes pauser og/eller overnattes, for der accepteres ikke unødvendig støj.

Gudenåen og søerne ved Himmelbjerget

Hvis der opstår problemer med støjgener, inddrages kanoen/kajakken og lejeperioden ophører øjeblikkeligt, uden refundering! Respektér retningslinjerne på stedet! Sammenbinding af kanoen er ikke tilladt. Fiskeri og jagt er ikke tilladt uden særlig tilladelse fra de fiskeri- og jagtberettigede. Undgå at beskadige brinker, gydebanker og rørskove ved påsejling. Særregler for sejlads med start fra Tørring til Klostermølle Sejlads på strækningen er kun tilladt i perioden 16. juni til 31. december. Der må sejles i tidsrummet mellem kl. 8:00 - 18:00 Der må kun sejles MED strømmen (undtaget dog Vestbirksøerne og strækningen fra Rivværket til Klostermølle). Fartøjer må med de samme undtagelser ikke sammenbindes ved sejlads. Sejlads må kun foregå med gyldigt adgangstegn, som er på plads, når I booker gennem os! Der må kun sejles med kanoer og kajakker på strækningen mellem Tørring og Klostermølle. Sejlads med større grupper skal ved sejladsens start deles op i grupper på max. 5 kanoer, der sejler med passende afstand, som holdes under hele sejladsen på strækningen.

Gudenåen er ca 160 km. lang og kan besejles med kano på ca. 140 km som naturligt deles i to strækninger på hver 70 km: Tørring – Ry/Silkeborg Ry/Silkeborg – Randers Gudenåen fra Tørring til Mossø er lukket pga. fredning i perioden 1. marts til 15. juni, begge dage inklusive. I forbindelse med sejlads på denne del af Gudenåen henledes opmærksomheden på, at sejlads kun er tilladt mellem kl. 8 – 18. Desuden er der indført begrænsninger i antal sejladser. Ved leje af kano hos os sørger vi for adgangstegn til sejlads. Se siden om særlige sejlladsregler De fleste sejler mellem 15-20 km per dag. Det svarer til 4-5 timers sejlads plus pauser. Regn med en sejladshastighed på ca. 4 km/t. Skemaet herunder viser afstanden mellem destinationer i km. Skemaet herunder viser afstanden mellem destinationer i dage.

Regler for Sejlads i Kano & Kajak på Gudenåen - Læs mere her

Hjemmesiden er rigt illustreret med billeder og tegninger og videoer – man kan se hvordan grødeskæring ser ud nede under vandet. Man kan derudover finde uddybende materiale om udvalgte emner i folde-ud-bokse.

sejlads på gudenåen kort

Registreringen administreres af Horsens og Hedensted Kommune og er gældende for kano og kajak ejere, som er bosiddende i Horsens eller Hedensted Kommune, vest for motorvej E45. Registrering og udstedelse af adgangstegn til hjemmehørende fartøj i Hedensted Kommune sker ved henvendelse på tlf. 79 75 50 00 eller på Hvis du har et adgangstegn, skal du ikke længere indsende et skema til os, hvor du indberetter sejlads mellem Tørring og Klostermølle.

  1. Brugerrådet for sejlads på gudenåen
  2. Hvordan lukker man en facebook profil
  3. Kørebog godkendt af skat cream
  4. Tandlægerne på Strøget - Velkommen
  5. Vejret i sæby
  6. Fjernsyn | Spademanns Leksikon | Fandom
  7. Liverpool trøje 14 15
  8. IPad mini | Køb en iPad mini til en god pris online her | føtex.dk
  9. Hvor ligger ølstykke i like