Lys I Fliser Udendørs

verdens-smukkeste-by
  1. Nedgravet udebelysning | Lampegiganten.dk

Hvordan bliver nedgravningslamper monteret? Her bør du få fat i en elektriker, du har tillid til - det sparer dig for meget arbejde og mange bekymringer. I dag skal den stå her, i morgen måske dér og i overmorgen et helt andet sted - hvis man lysteknisk vil kunne opnå det, bør man vælge Lys to go eller i hvert fald praktiske sollecellelamper med jordspyd. Men hvad med nedgravningslamper? De er mange forskellige ting - men de er ikke ligefrem kendt for deres fleksibilitet. Her bør man være sikker på, at lamperne faktisk skal blive på samme sted i længere tid - for de skal indgå i en tæt og ikke helt så enkel forbindelse med undergrunden. Netop udenfor kan den være meget forskelligartet. Man finder ofte nedgravningslamper i (træ-)terrasser, i stenbelægninger, bede, grus eller på græsplænen. Uanset undergrunden skal alle lamper monteres teknisk korrekt. Der findes udgaver, man kan gå på (gåsikker), og udgaver, man kan køre hen over (køresikker). De bør vælges målrettet alt efter anvendelsesområde.

Nedgravet udebelysning | Lampegiganten.dk

Findes der nedgravningslamper med LED? LED-lysteknikken fejrer både indendørs og udendørs sit triumftog. Med rette! Nedgravningslamper er selvfølgelig ingen undtagelse. I princippet kan du dog stadig vælge mellem nedgravningslamper med halogen og LED. Ved halogen er det oftest GU10-pærer, du skal lægge i indkøbskurven. Men helt ærligt: Er du virkelig stadig i tvivl? Om du vil satse på en forældet teknik? Eller snarere på en moderne, der både skåner pengepungen og miljøet? Nej, faktisk ikke, vel? Endnu en fordel ved LED: De er ofte allerede fast indbygget i lampen. Så har man i årevis smukt lys uden overhovedet at skulle bekymre sig om, hvordan man skal få pæren ud af lampen igen, så man kan få den udskiftet. Altså: Egentlig er der på det punkt slet ikke mere at tænke over. Hvilken form har nedgravningslamper? Runde eller firkantede - faktisk er svaret så simpelt og enkelt, men i forskellige varianter. Med større eller mindre diameter, nogle gange kvadratiske og nogle gange også rektangulære.

Til gengæld kan det være en god ide at overveje hvilket lys du ønsker at spotsene skal give. Skal det være varmt og hyggeligt eller hvidt og kraftigt? Mulighederne er mange, og det handler om at vælge en løsning som passer til dine ønsker og behov. Langs terrassen kan det fx være en fordel med en stemningsfyldt belysning, mens det ved indkørslen måske er vigtigere at kunne orientere sig og finde trygt og sikkert vej fra carport til husdør. Nedgravningsspots kan også bruges til at oplyse bestemte områder – fx vandsten, buske eller lignende. Både bedlamper og nedgravningsspots kan fint kombineres med andre former for udendørsbelysning – herunder væglamper, dekorsten eller lyskæder. Vælger du at kombinere flere former for belysning i haven, kan det være en god ide at sikre rød tråd i udtrykket. Væglamper i et klassisk design kombineret med bedlamper i et elegant og minimalistisk udtryk kan fx virke forvirrende og skabe et forkert indtryk. Installation af udendørslamper Som med andre elektriske installationer, er det vigtigt at havelamper installeres korrekt.

Betaling Tilmeld nyhedsbrev Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag eksklusive tilbud og nyheder i shoppen. Du kan til en hver tid afmelde igen.

  1. Nedgravningsspots - udendørsbelysning til indkørsel & terrasse
  2. Liv for hver en pris af Kristina Sandberg
  3. Hvad er en dårlig ven

Nu spørger du måske dig selv, hvad der egentlig menes med rund eller firkantet. For at svare på det er man nødt til at se lidt nærmere på sådan en nedgravningslampe. For nedgravningslamper er lamper, der efter installationen er uadskilleligt forbundet med havens, indkørslens eller havegangens arkitektur. Den nederste del af nedgravningslampen - som for det meste også er rund eller firkantet - bliver alt efter monteringsdybde forsænket i jorden. Den øverste del af udendørslampen, der som regel har en afdækningsramme af rustfrit stål, slutter med få millimeters nøjagtighed tæt til jorden. Kollisionsfare? Det er ikke noget problem ved nedgravningsspots! Den nævnte afslutning af rustfrit stål er - som du måske har regnet ud - rund eller firkantet. Det er selvfølgelig helt op til dig og din smag at beslutte, om det bliver den runde eller firkantede variant, der ender med at være i din have.

Men må du egentlig selv opsætte udendørslamper i haven? Det kan du finde svar på i videoen nedenfor. Udendørs havelamper fra anerkendte brands Ønsker du havelamper der både er flotte, praktiske og billige? Vi forhandler en bred vifte af belysning til haven – bl. fra Nordlux der i mange år har designet og produceret have- og bedlamper hvor både design, pris og funktionalitet er i højsædet. Alle Nordlux lamper er designet af danske designere og findes i både klassiske og moderne udgaver. Alternativt kan du overveje en af vores praktiske solcellelamper der kan bidrage til en hyggelig og stemningsfyldt belysning langs terrassen og omkring havebede. De kræver ingen tilslutning til en strømforsyning, men oplades i stedet af solens stråler. En praktisk og miljøvenlig løsning der koster væsentlig mindre end traditionelle havelamper. Kan fint kombineres med væglamper og andre former for udendørsbelysning for at skabe det helt perfekte lys i have og indkørsel.

Nedgravningsspots på terrassen Du kan også vælge at få monteret nedgravningsspots i belægningen på terrassen eller på din træterrasse. Det giver et flot og dekorativt lys, som er med til at skabe stemning og flot fokus på boligen. Hvilke spots må man grave ned Betegnelsen nedgravningsspot dækker over indbygningsspot, som er godkendt til at blive direkte monteret i udendørs flisebelægninger og terrasser – således at lampen giver lys opad. Nedgravningsspots skal have en IP klassificering på 67 for at være godkendt til nedgravning, da de er meget udsatte for både skidt og vand. IP klassificering- eller kapslingsklasse IP67 - angiver, at spotten er støvtæt og sikret mod kortvarig nedsænkning i max. 1 meter vand i 30 minutter. Nyttig viden om nedgravningsspots Nedgravningsspots findes i mange forskellige udformninger. Nordlux har et stort udvalg til enhver smag og stil. De omgives alle af en ramme af rustfrit stål, som sikrer kvalitet, tilfører holdbarhed, samt giver et flot udseende og mindre vedligehold.

For at bevare nedgravningsspottens flotte look og overflade, anbefaler vi at du behandler med syrefri olie 3-4 gange om året. Derudover er det en god idé at smøre skruerne ind i fedt, så det er muligt at løsne dem igen, efter monteringen. Bemærk at der ved anvendelse af almindelige skruetrækkere kan opstå flyverust på skruerne, da der afsættes almindelige jernpartikler i skruens kærv. Hvis du vil være helt sikker på at undgå flyverust, kan du købe specielle rustfrie skruetrækkere eller bits.

Oplys indkørslen eller skab hygge på terrassen med nedgravningsspots fra Nordlux. Vi har et stort sortiment af nedgravningsspots, der kan monteres direkte i flisebelægninger eller terrassebrædder. Se vores udvalg af nedgravningsspots: Nordlux nedgravningsspots Nedgravningsspots som indkørselsbelysning Nedgravningsspots i indkørslen skal ikke fungere som generel udendørsbelysning af indkørslen, dertil er det bedre at bruge almindelige udendørs lamper. Nedgravningsspots skal i stedet bruges til at markere hvor man kan køre eller som dekorativ belysning. Det ser utrolig flot ud med nedgravede spots, der guider dig og dine gæster op mod huset. Vær opmærksom på at ikke alle nedgravningsspots er godkendt til tung trafik – og selv om spotten i sig selv godt kan klare trykket fra et bildæk, stiller det store krav til monteringen af selve spotten for at undgå, at den ikke trykkes ned i belægningen under vægten af gentagne overkørsler. Vær derfor opmærksom på hvad nedgravningsspotten er godkendt til af vægtbelastning og støb altid nedgravningsspots til indkørsler fast, med mindre de monteres på steder i belægningen, hvor bilen ikke kommer – fx helt ude i siderne.